חדרי מלח
טיפול בחדרי מלח, המכונה גם טיפול הלותרפי, הוא בין טיפולי הספא העתיקים ביותר, ששרדו את מבחן הזמן, הודות למגוון יתרונות בריאותיים שהוא מציע. ספרטה ספא מתמחה בהקמת חדרי מלח אקטיביים ופסיביים איכותיים, שמבטיחים חדר טיפולים מרגיע ואפקטיבי. המאפשר לייצר חדרי מלח בהתאם לצרכי הלקוח ולהבטיח איכות וחדשנות.
רוצים לשמוע עוד? מלאו פרטים ונחזור אליכם בהקדם
KLAFS
מהי הלותרפיה?
הלותרפיה היא טיפול אלטרנטיבי, הכרוך בנשימה של אוויר מלוח. המלח בטיפול ההלותרפי מכיל נתרן כלורי, מנגן, סידן וסולפטים.
יש הטוענים כי טיפול מסוג זה מסייע לטפל בהפרעות נשימה ומחלות שונות, ביניהן אסטמה, ברונכיטיס כרוני ואלרגיות.
פרט לכך, טיפול הלותרפי נקשר פעמים רבות לטיפול במעשנים כבדים, מכיוון שהוא מסייע להתמודד עם תסמינים הקשורים לעישון, כגון שיעול, צפצופים, קוצר נשימה וכדו'.
מטפלים רבים בתחום הלותרפיה מאמינים כי הטיפול יעיל גם להתמודדות עם מצבי דיכאון או חרדה מסוגים שונים, ומעידים כי הוא מסייע להקל על תסמינים וסימפטומים של מחלות עור, כגון פסוריאזיס, אקזמה ואפילו אקנה.
ההיסטוריה של הטיפול במלח
בתחילת המאה ה- 19 רופא פולני בשם פליקס בוצ'קובסקי הבחין בכך, שעובדי מכרות מלח נוטים לסבול פחות מבעיות בדרכי הנשימה וממחלות ריאה ביחס לכורים אחרים.
יתרונות השהייה במערות המלח תועדו גם על ידי רופא גרמני בשם הרמן ספאנגל, שהבחין כי בריאותם של מטופליו השתפרה מאוד כאשר הסתתרו במערות מלח על מנת להגן על עצמם מהפצצות כבדות שאירעו במהלך מלחמת העולם השנייה.
חדרי מלח נפוצים במזרח אירופה, שנחשבת לאתר פופולרי מאוד לטיפולי הלותרפיה. מכוני ספא יוקרתיים ברחבי גרמניה, פולין ובריטניה מציעים טיפול בחדרי מלח לצד טיפולי ספא נוספים במרחבי נוף עוצרי נשימה.
יתרונות הטיפול בהלותרפיה
היתרונות של הטיפול במלח הם רבים. רמות המלח משפיעות על פעילות התא שלנו, על רמת האנרגיה ועל רמות הסוכר בדם.
מכיוון שהמלח הוא חומר חיטוי טבעי. הוא נחשב לחומר מיקרוביאלי ואנטי בקטריאלי.
ההשפעות המרגיעות והמרעננות של ההלותרפיה יכולות לתמוך במערכת החיסונית, מערכת העצבים והלימפה.
יתרונות נוספים הם מתח מופחת, הקלה בכאבי ראש, אנרגיה מוגברת ודפוסי שינה טובים יותר.
עוד נאמר על המלח, שהוא מייצר יונים שליליים. תיאורטית זה גורם לגוף לשחרר יותר סרוטונין, שהוא אחד הכימיקלים העומדים מאחורי תחושות האושר. אנשים רבים משתמשים במנורת מלח כדי להשיג את אפקט היונים השליליים ויתרונותיו. עם זאת, טרם נעשה מחקר בנדון, כך שלא הוכחה יעילות המנורות הללו לחדר השינה ולמרחב הביתי.
גם את מצב העור ניתן לשפר בעזרת טיפול הלותרפי, שמקל על מצבים שונים כמו גירויים, אקזמה, פסוריאזיס, אלרגיות, פריחות, אקנה ועוד.
האם בטיפול הלותרפי נעשה שימוש במלח שאנו מכירים מהמטבח הביתי?
המלח שבו נעשה שימוש בטיפול הלותרפי שונה מאוד מהמלח שאנו מכירים מהמטבח הביתי. מלח השולחן, המכונה נתרן כלורי, נוטה להתייבש. לעומת זאת, המלחים שמשמשים לטיפולי הלותרפיה וחדרי מלח הנם מלחים טהורים בעלי תכונות לחות טבעיות. המלחים הללו אף תומכים במאזן המים ובעור על ידי משיכת לחות לעור. המינרלים השונים המצויים במלחים אלו נחוצים לתפקוד תקין של הרקמה ולניקוי רעלים, ולכן טיפולים במלח מסייעים לחדש את העור.
חדרי מלח- הלותרפיה בשיטה היבשה
קיימות מגוון שיטות לטיפולים הלותרפיים, החל מטיפול עם מי מלח למערכת הנשימה העליונה, דרך טבילה בים המלח לטיפול במחלות עור שונות ועד לשהייה בחדרי מלח ושאיפת אוויר מלוח.
חדרי מלח, או מערות מלח, הם חדרים שנבנו על ידי אדם. הם מתאפיינים בטמפרטורה קרירה, שעומדת על 20 עלות צלזיוס לכל היותר, הם נטולי לחות, והסשן הטיפולי אורך בהם בין 30-45 דקות.
מה מתרחש בחדרי המלח? איך הטיפול מתבצע?
בחדרי מלח פעילים נעשה שימוש בגנרטור מלח מיוחד, המכונה הלוגנרטור, שטוחן מלח לחלקיקים מיקרוסקופיים ומשחרר אותם לאוויר החדר. חלקיקי המלח שנפלטו אל חלל החדר סופחים חומרים מגרים, כולל אלרגנים ורעלים, ממערכת הנשימה.
מומחים בטיפולי הלותרפיה טוענים, שתהליך זה מפרק ריר והפרשות בדרכי הנשימה ומפחית דלקת, וכתוצאה מכך דרכי האוויר נפתחות.
באופן דומה חלקיקי המלח משפיעים גם על העור, שכן הם סופגים את החיידקים וזיהומים אחרים, שאחראים למחלות עור שונות.
חדרי מלח פסיביים כוללים כמויות גדולות של מלח בחדר ללא גנרטור שיסיע אותו. אף על פי שחדרי מלח פסיביים אינם יעילים כמו חדרי המלח שנעשה בהם שימוש בלונגנרטור, הם עדיין יכולים לסייע למטופלים לקבל תחושת רוגע ולשפר את תחושת הרווחה הכללית.
מה אומרים המחקרים בנושא הלותרפיה?
המדע עוד לא השיג את ההייפ ההלותרפי, אך למרות שנעשו מספר מצומצם של מחקרים על טיפולי הלותרפיה שונים, וביניהם טיפול בחדרי מלח, ניתן לראות שיתרונותיהם ניכרים בעיקר בשיפור איכות החיים של המטופלים.
להלן חלק מהמחקרים שנעשו בתחום זה:
- במחקר שנעשה בשנת 2007 נמצא כי טיפול הלותרפי יעיל בהפחתת התסמינים של החולים ממחלת ריאות חסימתית כרונית (COPD) ובשיפור איכות החיים שלהם. לעומת זאת, מחקר שנעשה בשנת 2013 לא הוכיח יעילות בטיפול הלותרפי עבור הסובלים מסיסטיק פיברוזיס, מחלה המתאפיינת בקושי לפנות ריר מהריאות.
- במחקר משנת 2014 נמצא כי הלותרפיה מפעילה תגובות אנטי- דלקתיות ואנטי- אלרגיות בקרב אנשים עם אסטמה של הסימפונות או ברונכיטיס כרונית.
- כמה דיווחים העלו כי הלותרפיה עשויה להועיל בהקלה על התסמינים של מחלת ריאות חסימתית כרונית (COPD), אך טרם הוכחה טענה זו במחקרים.
- מטופלים עם תסמונת אדנוטונסילרית הראו שיפורים בסימפטומים לאחר טיפול הלותרפיה.
האם חדרי מלח יעילים לטיפול במחלת הקורונה?
אף על פי שטרם נמצאה יעילות הטיפול בחדרי מלח נגד נגיף הקורונה, ידוע שהם מועיל לסימפטומים של דרכי הנשימה, ולכן רבים סוברים ששהייה בחדר מלח אקטיבי וטיפולים הלותרפיים רטובים כמו אינהלציה לדוג', יכולים להועיל למטופלים במידת מה.
האם הטיפול בחדרי מלח בטוח?
ככל הנראה, טיפול הלותרפיה בכלל, ובחדרי מלח בפרט, בטוח עבור רוב האנשים, אך טרם בוצעו מחקרים שבחנו את בטיחות הטיפול.
אף על פי שרבים ממליצים על טיפול בחדרי מלח לחולי אסטמה, חשוב לדעת, שטיפול במלח עלול גם לכווץ או לגרות את גלי האוויר בקרב אנשים עם אסטמה, מה שעלול להחמיר סימפטומים שונים כמו שיעול, צפצופים וקוצר נשימה. אחוז קטן של מטופלים עשוי להתלונן על כאבי ראש במהלך טיפול הלותרפיה.
באופן כללי, הלותרפיה היא טיפול משלים, שניתן לקבל יחד עם כל התרופות אותן המטופל צורך. אם מטו מעוניין להפסיק ליטול תרופה מסוימת בעקבות הטיפול ההלותרפי, עליו ליידע את הרופא ולדון עמו בנושא.
טיפולי הלותרפיה נוספים
קיימים מגוון טיפולים הלותרפים יבשים ורטובים. להלן העיקריים שבהם:
- תמיסות מלח לאף
- אמבטיות מלח
- אינהלציה עם מי מלח
- פילינג מלח
- גרגור מי מלח
- מכלי ציפה
- ועוד...
לסיכום,
השהייה בחדרי מלח התגלתה כבר בתחילת המאה ה- 19 כמועילה לבריאות האדם.
טיפולים במלח המכונים הלותרפיים מציעים טיפולים במגוון שיטות, שמסייעות לשפר את איכות חיי המטופלים, שסובלים מבעיות נשימה, בעיות עור, אלרגיות ועוד.
פינוק מתוק בחדר שכולו מלח
חברת ספרטא ספא, המתמחה בעיצוב ובניית מתחמי ספא מהחדשניים והאיכותיים בעולם , מציעה לכם להכיר את החדרים המלוחים שישפרו לכם את איכות החיים.